Performer Skuespiller Fortæller Multitalent

NAVN: Emil Nygård
CA. ALDER: 30 år
HØJDER: 187 cm, 190 cm med sko

Hr. Emil har optrådt med Poetry Slam siden 2013 og skrevet digte, noveller og andre tekster fra han kunne læse og skrive.

Nu laver han skuespil, impro comedy, stand-up og andre kreative projekter.

Modtager
Spoken Word Prisen
2023
1. plads
Fynsmesterskabet i Poetry Slam
2021
1. plads
KBH-mesterskabet i Poetry Slam
2017
Semi finalist
VM i Poetry Slam
2016
1. plads
Danmarksmesterskabet i Poetry Slam
2016
1. plads
Fynsmesterskabet i Poetry Slam
2015

Udtalelser

Der er mindst en himmel til forskel på at blive udsat for ord, der bare er robotter, og så ord, der lever og forlanger stillingtagen. Emil Nygårds medrivende gennemgang af alle de virkemidler, ordene kan iklædes og få hjælp af, gjorde dem til levende deltagere i et velordnet kaos, hvor det blev tydeligt, at alle kan få lov til at lege og blive rigere, hvis de selv tør tage mod udfordringen.

Nils, lærer Sct. Knuds Gymnasium

Emil sceniske performance er en stor del af hans kunstneriske udtryk. Der er kropssprog, lydord og gestik, samtidig med, at han også kan finde på at bruge dialekter og to-stemmighed. Emil er således en poetry slammer, som forstår at forbinde indhold og udtryk på en måde, så spoken word genren ”poetry slam” får sin berettigelse som selvstændig udtryksform i universet for det talte ord.

Kim Linnet, Projektleder på ”Efterskolemesterskaberne i Poetry Slam”

Min oplevelse var, at Emil efter 10 sekunders optræden havde de 80 unge deltagere i alderen 15-16 år i sin hule hånd, og han slap ikke grebet før 11⁄2 time senere – det er en imponerende præstationen i disse SoMe-tider, hvor man oftest skal dele unges opmærksomhed med mobiltelefonen. Jeg kan derfor varmt anbefale Emil som en øjenåbner omkring det talte ords styrke og gennemslagskraft – ikke blot for unge, men for alle aldersgrupper.

Finn Wraae, Seniorprojektleder Odense Bibliotekerne